latinica  ћирилица
01/08/2022 |  15:52 ⇒ 20:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Уклоњене барикаде код Јариња; Из Београда порука: Били смо на корак до сукоба (ВИДЕО)

Ни више од два и по сата, и поред тога што су уклоњене барикаде са магистралног пута код мјеста Горње Јариње, административни прелаз Јариње још није профункционисао.
Јариње - Фото: ТАНЈУГ
ЈарињеФото: ТАНЈУГ

Чека се одлука такозване приштинске владе, да би се прелаз отворио - рекао је неименовани извор.

Административни прелаз Јариње од јуче послије подне био је затворен за саобраћај, због блокада путева према том прелазу.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је ситуација на КиМ синоћ била на корак до озбиљних сукоба, које је планирала Приштина, притом, лажно оптужујући Београд да он жели сукоб и дестабилизацију Западног Балкана.

- Ова дводневна агонија и озбиљна криза у коју нас је све гурнуо Аљбин Курти и Приштина показују све размјере милитантности тог човјека, показује колико је он опасан, али и то да пријетња Србима на сјеверу КиМ не престаје - рекао је Петковић на ванредној прес конференцији у Влади Србије.

Европска унија позвала је Београд и Приштину на састанак у Бриселу, изјавио је данас портпарол ЕУ Петер Стано и поручио да Унија пажљиво и са забринутошћу прати ситуацију на сјеверу КиМ.

Стано је у изјави за Танјуг рекао да позива умијешане стране да остану мирне и поручио да морају да престану све "некоординисане и једностране акције", којима се угрожава стабилност и безбједност на терену и омета слобода кретања.