latinica  ћирилица
01/08/2022 |  17:29 ⇒ 20:11 | Аутор: СРНА

"Прекршени сви рокови за изградњу пута код пружног прелаза у Дебељацима" (ВИДЕО)

Странке владајуће коалиције у Скупштини града Бањалука позвале су данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да у складу са одлукама лолакног парламента омогући завршетак инфраструктурних пројеката, међу којима је пут код пружног прелаза у Дебељацима, гдје су сви рокови за изградњу прекршени.
Градска управа Бања Лука - Фото: РТРС
Градска управа Бања ЛукаФото: РТРС

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић рекао је новинарима у Дебељацима да је доста више нерада и "мазања очију народу".

- Градоначелник треба да омогући завршетак послова или да мијења начелнике одјељења које је изабрао, као и самог себе -  рекао је Топић и додао да ова саобраћајница није једина у граду која није завршена на вријеме.

Шеф Клуба одборника Демоса Слободан Станаревић, који је и директор "Аутопутева Републике Српске", позвао је градоначелника и његове кадрове да дођу у ово предузеће и обуче се у рјешавању имовинско-правних спорова.

Шеф Клуба Уједињене Српске Невен Станић истакао је да су радови на овој саобраћајници почели 25. марта и да је рок за завршетак 120 дана, али да то није испоштовано.

- Осјећам да сам преварен и за овај пројекат и за мост у Доцу, за које сам дигао руку - рекао је Станић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Дебељаци Драган Галић рекао је да су грађани веома незадовољни.

- Имамо проблема са градским превозом, улице су прашњаве и људима је свега преко главе - истакао је Галић.