latinica  ћирилица
01/08/2022 |  18:10 ⇒ 18:36 | Аутор: СРНА

Канцеларија за КиМ: Албанци се возили кроз Bрбовац са заставама терористичке тзв. ОВК

Група Албанаца провозала се данас кроз мјешовито српско насеље Врбовац у општини Витина са заставама терористичке тзв. ОВК, уз звуке сирена, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ) -
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ)

Из Канцеларије напомињу да до новог етнички мотивисаног инцидента долази у дану када је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти покушао да спроведе у дјело противправне и једностране потезе којима је директно ударио на Србе на Косову и Метохији.

- Нажалост, догађа се оно на шта Канцеларија за Косово и Метохију свакодневно упозорава, а то је да неодговорни и једнострани антисрпски потези и реторика Куртија директно генеришу нападе на Србе који живе јужно од Ибра - наводе из Канцеларије.

Томе у прилог свједочи и инцидент у Врбовцу чији је циљ да заплаши, онеспокоји Србе у мјешовитој средини, а и, како се истиче, представља и опасну пријетњу преосталом живљу.

- Док се Србима на Косову и Метохији брани чак и да носе мајице са порукама "Нема предаје", дотле Албанци у покрајини дивљају са заставама терористичке УЧК и за то нико не сноси санкције - закључено је у саопштењу.