latinica  ћирилица
02/08/2022 |  09:02 ⇒ 11:32 | Аутор: РТРС

Промоција потенцијала Српске у Русији

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске отпутовала је у Русију, гдје ће током наредних неколико дана одржати неколико састанака у Москви и Нижњем Новгороду са представницима Привредне коморе Русије, Привредне коморе Нижњег Новгорода и бројним руским привредницима.
ИРБ РС - Фото: РТРС
ИРБ РСФото: РТРС

Делегација ИРБ-а Српске, на челу са вршиоцем дужности директора Драженом Врховцем, овим активностима наставља са интензивном промоцијом инвестиционих профила Републике Српске и њених општина и градова, саопштено је из ИРБ-а Српске.

Током посјете, планирани су и званични састанци са руководством области Нижњег Новгорода.

Руским привредницима и инвеститорима биће представљене инвестиционе могућности, потенцијали и капитални пројекти Републике Српске, општина и градова, као и активности које ИРБ Српске спроводи на снажној промоцији потенцијала Републике Српске.

- Циљ тих активности је већи прилив квалитетних директних страних улагања у Републику Српску, нова запошљавања и јачање привредног амбијента - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се подсјећа да су у оквиру ових активности представници ИРБ-а у јуну боравили у Бечу, гдје су инвестиционе могућности представљене угледним аустријским привредницима и представницима пословне дијаспоре.

- Након посјете Бечу, Републику Српску су већ посјетиле двије групе заинтересованих аустријских инвеститора - наводи се у саопштењу.

Кључни догађај у промоцији инвестиционих профила Републике Српске биће одржан почетком септембра на Другој инвестиционој конференцији "Инвест Српска 2022", која ће окупити домаће и стране инвеститоре, пословну и научну заједницу, те доносиоце одлука на различитим нивоима власти Српске и региона.

Конференција ће у потпуности бити посвећена директним инвестицијама у Републику Српску.

ИРБ Српске ће учествовати и на Међународном сајму у Солуну, од 10. до 18. септембра, с циљем представљања потенцијала Републике Српске, њених општина и градова привредницима и организацијама из Грчке, као и потенцијалним инвеститорима из других земаља.

- Намјера којом смо се водили приликом креирања инвестиционих профила Републике Српске, као и наших општина и градова, била је да на једном мјесту комплетирамо све привредне потенцијале Републике и олакшамо приступ информацијама заинтересованим инвеститорима - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да ће инвестициони профили, који ће бити представљени на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за квалитетну промоцију Републике Српске, бити доступни и на енглеском језику, те да је у плану превод и на друге стране језике.