latinica  ћирилица
02/08/2022 |  09:31 ⇒ 09:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Лендл: Није поштено да политика одреди ко је најбољи икад

Разочаран сам, није поштено да политика кроз призму вакцинације одреди ко је најбољи тенисер у историји. Надам се да за 20 година нећемо морати тако да гледамо, изјавио је некадашњи чешко-амерички тенисер Иван Лендл.
Иван Лендл (фото: EPA / HANNAH MCKAY) -
Иван Лендл (фото: EPA / HANNAH MCKAY)

Прослављени чешки тенисер Иван Лендл тренутно је у Пули гдје ће бити учесник тениског турнира ветерана у чувеној Арени.

Лендл је за хрватску Нову ТВ, прокоментарисао и "велику тројку" тениса, односно, ко је највећи свих времена: Новак Ђоковић, Рафаел Надал или Роџер Федерер.

- Та прича још није завршена. Биће завршена тек када се сва тројица пензионишу. Фасцинанто је то пратити, не само за људе из свијета тениса, него и за све навијаче. Једино због чега жалим јесте чињеница да се умијешала политика због питања вакцинације. Надам се само да за 20 година нећемо на то гледати кроз ту призму, да не будемо сигурни ко је највећи због политике - рекао је Лендл.

Потом је упитан да прокоментарише чињеницу да Новак, вјероватно, неће учествовати на два од четири Грен слема у 2022. години.

- Разочаран сам. Разочаран сам због Новака. Разочаран сам и због Рафе. Тренутно се чини да је Роџер једини изван тога јер дуго није играо, а и најстарији је. Ако Новак освоји највише Грен слемова упркос томе, мислим да ћемо имати одговор. Ако Рафа на крају заврши са једним више, мислим да ће морати да одговара на питања о вакцинацији и због чега Новак није играо. А, мислим да то није поштено. Волио бих да видим некога са два, три или четири ГС трофеја више. Небитно ми је ко ће то бити, немам фаворита, само због добробита одговора на то питање, да све буде јасно. А не да се говори "да је овај човјек могао да игра, било би другачије, твој рекорд није довољно добар". То није поштено - поручио је Лендл.

Лендл је током каријере освојио осам Грен слем титула, недостаје му само Вимблдон, гдје је два пута стигао до финала, а био је и број 1.