latinica  ћирилица
02/08/2022 |  10:05 ⇒ 10:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Србија сачувала мир у БиХ упркос Изетбеговићу

Министар унутрашњих послова и и предсједник Покрета социјалиста Србије, Александар Вулин, рекао је да је Србија сачувала мир у БиХ, али не захваљујући Бакиру Изетбеговићу, већ упркос њему.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

- Мир у БиХ није одлука Изетбеговића, али јесте Србије и Републике Српске. Да се Изетбеговић пита, БиХ би нестала у крвопролићу, зато и пребројава Србе и Бошњаке и зато позива на укидање Републике Српске. Зато и послије седам година од покушаја убиства Александра Вучића у Сребреници још увијек немамо имена ни извршилаца ни налогодаваца.

Не знам гдје Изетбеговић види негативан утицај Русије, али знам да из Русије никада нису дошли приједлози за рушење Дејтонског споразума на коме почива мир у БиХ, али из многих других земаља јесу, а највише од самог Изетбеговића и СДА.

Србија је сачувала мир у БиХ, али не захваљујући Изетбеговићу, већ упркос њему - поручио је Вулин одговарајући на нападе Изетбеговића, који је рекао да Русија разара Украјину, а Србија на Балкану и да Србија и Русија желе мир имале би га сутра, саопштио је Парламент Србије.