latinica  ћирилица
02/08/2022 |  11:21 ⇒ 12:05 | Аутор: Агенције

Премијер лига жели да уведе "транспарентнији ВАР"

Према писању британских медија, Премијер лига жели да учини ВАР технологију транспарентнијом тако што ће снимати разговор судије на терену са ВАР собом.
ВАР соба (Фото: EPA-EFE/Jorge Abrego, илустрација) -
ВАР соба (Фото: EPA-EFE/Jorge Abrego, илустрација)

Велике су полемике око тога да ли се ВАР технологија примјењује на најбољи начин и да ли она помаже или одмаже фудбалу.

Једна од главних замјерки људи из свијета фудбала на ВАР технологију јесте транспарентност.

Сматра се да би у великој мјери помогло разумијевању како ВАР технологија функционише и како се имплементира, тако што би гледаоци (бар у телевизијском преносу) могли да чују разговор главног судије са колегама из ВАР собе.

То би могло да се деси у новој сезони Премијер лиге, која је изнијела приједлог и план да, за почетак, снимци поменутих разговора буду доступни након меча, преноси британски Тајмс.

Прва реакција љубитеља фудбала на друштвеним мрежама је позитивна, али већина сматра да се не би требало чекати на крај меча како би се ти разоговори чули, већ уколико се жели потпуна транспарентност, да би се разговори морали чути уживо.

Према писању Тајмса, извршни директор Премијер лиге Ричард Мастерс изнио је приједлог о транспарентнијем ВАР-у и снимању разговора који би се потом емитовали највјероватније на Јутјуб каналу енглеског фудбалског првенства и тај план наишао је на велику подршку.