latinica  ћирилица
02/08/2022 |  11:45 | Аутор: СРНА

Нешић: На Балкану свој народ највише разара породица Изетбеговић

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да ако неко на Балкану разара, и то највише свој народ, то је породица Изетбеговић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Коментаришући оптужбе лидера СДА Бакира Изетбеговића да Србија разара Балкан, Нешић је истакао да је Изетбеговић својом политиком само успио да посвађа Бошњаке са свим комшијама, претварајући цијелу земљу у гето, саопштено је из ДНС-а.

Нешић је упитао какав је извор проблема Србија, те истакао да док предсједник Србије Александар Вучић гради Србију, мостове, путеве, отвара фабрике, Бакир испраћа младе и поручује им да ће их замијенити роботима.

Он је навео да док је Србија Бошњацима слала респираторе, СДА је крала и у пандемији и иза себе има аферу "респиратори". "Док је Вучић слао респираторе и у Федерацију БиХ, Бакирова СДА се богатила на респираторима", нагласио је Нешић.

Он је рекао да је Вучић у Новом Пазару, Тутину, Сјеници и осталим мјестима гдје живе Бошњаци добио апсолутну подршку, какву Бакир Изетбеговић никада није имао ни у Сарајеву.

Нешић је рекао да Србија сигурним кораком иде ка Европи, да је статусом кандидата привукла огромне стране инвестиције, док за то вријеме БиХ не може да добије ни статус кандидата и пуних шест година стагнира.

Он је додао да Изетбеговићу напади на Србију неће донијети побједу, јер је његов пораз у неспособности да за четири године формира владу, као и у свима које је отјерао због сиромаштва, па данас прича о роботима.

- Није Бакир каменован у Београду, а да органи Србије нису реаговали, него је обрнуто. И никада нико од Срба није рекао да ће жртвовати мир, него је то рекао Алија Изетбеговић. Не причају Срби данас о пребројавању, него Изетбеговић млађи. Срећа је па су избори близу и Бакир ће након 2. октобра бити политичка прошлост јер су га прозрели и Бошњаци - нагласио је Нешић.

Он је додао да се диви уздржаности предсједника Србије који годинама трпи нападе из Сарајева, и све то ћутке подноси и даље пружајући руку Бошњацима.

Нешић је поручио Изетбеговићу да ни напади на Русију неће појефтинити гас, нити га обезбиједити за гријање и позвао га да каже народу како се ће Сарајево и Зеница зимус гријати.