latinica  ћирилица
02/08/2022 |  11:46 ⇒ 11:46 | Аутор: СРНА

Вуковић: Нема оправдања за ратнохушкачке поруке Изетбеговића

Замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић рекао је да се испоставља да је лидер СДА Бакир Изетбеговић политички канцер Балкана, а његова фундаменталистичка идеологија зло које се сије у народ више од 30 година.
Ненад Вуковић - Фото: СРНА
Ненад ВуковићФото: СРНА

Вуковић је истакао да нема оправдања за ратнохушкачке поруке које у посљедње вријеме износи Изетбеговић, који жели конфликт и има мисију држања тензије са Србијом и предсједником те земље Александром Вучићем, саопштено је из ПДП-а.

Он је нагласио да је невјероватна Изетбеговићева оптерећеност Србијом у којој тражи кривца за све - и за сопствене неуспјехе.

- Предсједник /Србије Александар/ Вучић је безброј пута поновио да поштује територијални интегритет БиХ, да жели добросусједске односе, поклонио се жртвама у Сребреници, отварао питање успостављања трајних добрих односа Срба и Бошњака и урадио много других добрих ствари на домаћем и међународном плану. Међутим, очигледно је да то није интерес Бакира Изетбеговића - рекао је Вуковић, реагујући на Изетбеговићеву изјаву "да Србија разара на Балкану".

Вуковић оцјењује да су Изетбеговићеве ратнохушкачке поруке у функцији предизборне кампање.

- То је политичко играње са опасним стварима - напомиње Вуковић.