latinica  ћирилица
02/08/2022 |  11:54 ⇒ 15:46 | Аутор: СРНА

Акција "Невера": Ухапшена три лица, пронађено наоружање и дрога

Припадници Управе полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево ухапсили су три лица, те пронашли већу количину оружја и дроге, у оквиру акције кодног назива "Невера".
Полиција ФБиХ (илустрација) -
Полиција ФБиХ (илустрација)

Због постојања основа сумње на организовани криминал ухапшена су лица чији су иницијали Е.И, Е.Б. и Е.С, из Сарајева, а за још једним је расписана потрага, саопштено је из кантоналног МУП-а.

Током акције извршени су претреси станова, угоститељских објеката и моторних возила које користе Е.И, А.К, Е.С, Е.Б. и Е.К. из Сарајева и Источног Сарајева.

Полиција је пронашла осам ручних бомби, четири пиштоља са припадајућим оквирима и 29 метака, једну полуаутоматску пушку, 400 метака различитог калибра.

Одузета је већа количина марихуана, осам пластичних врећица са материјом која асоцира на спид, више мобилних телефона, дигиталне ваге, документе за које се сумња да су фалсификовани и већу суму новца.

Извршеним претресом куће коју користи лице Е.Б. пронађено је 130 килограма ароматизованог дувана тржишне вриједности 31.000 КМ.

Дуван су одузели службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ, а Тужилаштву БиХ ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Акција је изрвшена јуче на основу наредбе Суда БиХ, а под надзором Тужилаштва БиХ.