latinica  ћирилица
02/08/2022 |  13:12 | Аутор: Агенције

Станковић: Са доста памети и стрпљења против Пјуника

Доста смо радили и спремали се за ове квалификације, анализирали смо Пјуник, екипу која доста мијења систем, али бићемо спремни за сваки задатак, изјавио је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић уочи сутрашњег старта квалификација за Лигу шампиона против шампиона Јерменије.
Дејан Станковић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Дејан Станковић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

- Знамо шта нас очекује, играмо код куће, прихватамо улогу фаворита, поштујемо сваког и са доста стрпљења и памети ћемо ући у овај меч - рекао је Станковић на конференцији за медије, уз констатацију да, као и увијек, очекује сјајну атмосферу и максималну подршку са трибина.

Станковић је додао да је задовољан како је екипа отворила сезону, са четири побједе, као и физичком спремом.

- Задовољан сам новајлијама, очекујем од њих да дају још више да уђу у историју Звезде. Да се не заваравамо, неће бити лако и нико неће да нам се склони. Никога нећемо потцијенити - јасан је Станковић.

Звездин тренер је додао да се зна циљ, да ће ићи корак по корак и да је сада све усмјерено на 180 минута против Пјуника, које су веома важне за клуб.

- Очекујем јак отпор, али на нама је да тај отпор сломимо. Видјели смо да имају квалитет што смо показали и против Дуделанжа - истакао је Станковић и открио да доста познаје јерменски фудбал и да је више пута боравио у тој земљи док је радио у УЕФА и био задужен за развој омладинског фудбала.

На питање да ли жели да коментарише евентуалног ривала у плеј-офу, побједника дуела између Макабија и Аполона, Станковић је рекао:

"Не, не желим".

Утакмица између Црвене звезде и Пјуника игра се сутра од 20 часова и 45 минута.