latinica  ћирилица
02/08/2022 |  14:36 ⇒ 20:20 | Аутор: СРНА

Митрополит Јоаникије служио у Колашину

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије служио је данас на празник Светог пророка Илије литургију у Цркви Светог Димитрија у Колашину и том приликом истакао да треба градити саборни храм будући да овај град већ живи новим животом.
Митрополит Јоаникије на Литургији у Колашину (фото: mitropolija.com) -
Митрополит Јоаникије на Литургији у Колашину (фото: mitropolija.com)

- Није то више забачено мјесто, него мјесто у које се долази и у које ће се све више долазити и љети и зими. А ви на то треба да одговорите - поручио је митрополит Јоаникије у бесједи.

Његово високопреосвештенство је навео да сваки хришћанин зна колико је велика сила и благодат Светог пророка Илије и истакао да се данашњи празник прославља по цијелој васељени, преноси Митрополија црногорско-приморска на званичном сајту.

- Он је, давно прије Христа, изобразио Христов живот и Христово дјело кроз свој живот и кроз своје дјело - навео је митрополит Јоаникије.

Подгоричке Вијести преносе да је, због пријетњи на друштвеним мрежама митрополиту Јоаникију, мојковачка полиција привела Р.Р. /58/ код којег је претресом куће на планини Сињајевини пронашла аутоматску пушку, муницију и пиштољ, а претресом куће у Подгорици бомбу и муницију.