latinica  ћирилица
02/08/2022 |  15:44 ⇒ 20:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Петковић: Припадници Росу отели Србина и санитетско возило

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да су данас на сјеверу КиМ припадници Росу зауставили санитетско возило које су заједно са возачем Дејаном Спахићем одвели у непознатом правцу.
Припадници Росу отели Србина и санитетско возило (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Припадници Росу отели Србина и санитетско возило (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

О овом, како каже, скандалозном догађају, Петковић је обавијестио високог представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.

Петковић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да се инцидент догодио око 14.00 часова на путу Лепосавић-Косовска Митровица код Грабовца и најавио да ће због тога бити поднијета кривицна пријава против Аљбина Куртија који је наставио да терорише српски народ на Косову и Метохији.

Како је рекао Петковић, дан након умиривања тензија на сјеверу КиМ Курти креће са новим, најтежим провакацијама.

- Четири полицајца Росу до зуба наоружаних, маскирани су киднаповали Дејана, а један припадник Росу је сјео за волан сантитетског возила и сви су отишли у непознатом правцу ка југу - рекао је Петковић.

Разлог због којег се то догодило, наводи Петковић, јесте што је Дејан Спахић превозио лијекове из Дома здравља у Лепосавићу ка Здравственом центру у Косовској Митровици.

- Аљбин Курти удара и на наше болеснике, пацијенте који у тешком стању и који чекају на ове лијекове и инфузиони материјал. Послије удара на таблице и личне карте, сада на ред долазе и здравствене институције - рекао је Петковић.

Он је додао да је српски народ изузетно узнемирен јер нико не зна шта је сљедећи потез Куртија.