latinica  ћирилица
02/08/2022 |  16:11 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Почело "Зворничко љето"; Зворник домаћин бројних културно-забавних догађаја (ВИДЕО)

Сликарска колонија сликарске радионице Палета отворила је у Зворнику највећу зворничку манифестацију "Зворничко љето".
Зворничко љето - Фото: РТРС
Зворничко љетоФото: РТРС

Првог дана манифестације одржана је и изложба рукотворина и домаћих производа "Љетњи базар", а у наредних седам дана Зворник ће бити домаћин бројних културно-забавних догађаја на којима се очекују хиљаде посјетилаца.

На платоу испред зворничке Народне библиотеке и музејске збирке чланови сликарске радионице "Палета" суграђанима су представили свој таленат. Помоћу киста, боја и платна указали су на важност културе.

- Искрено мени значи. Први пут до сада сам на отварању "Зворничког љета", овако се припремам и до сада нисам била. Мислим да је јако лијепа манифестација - рекла је Ева Перушић, члан сликарске радионице "Палета".

Оснивач сликарске радионице "Палета" Јово Лалић истакао да је ово културна вертикала Зворника.

На шеталишту главне градске улице, својих руку дјело представило је 18 излагача из Зворника. Сања Милошевић изложила је производе од свиле.

- Сликам на свили, израђујем брошеве, уникатне наруквице, радим и беретке од пустоване вуне - додала је Милошевићева.

У вечерњем дијелу програма од 21 час на градској плажи, концерт ће одржати Лепа Брена.

- Сви капацитети су заузети. Рецимо велика је потражња за објектима који послују по принципу стан на дан, значи смјештај је у Зворнику у овом периоду јако тешко наћи, што нас радује у Туристичкој организацији - истакла је директорка Туристичке организације Зворник Ивана Ђокић Милановић.

У наредних седам дана, у оквиру "Зворничког љета" на своје ће доћи љубитељи музике, позоришта, филма. Биће одржане и манифестације "Људи и мостови", "Зворничка регата", "Зворнички котлић", а 08. августа биће прослављена крсна слава града – Света Петка Трнова.