latinica  ћирилица
02/08/2022 |  17:34 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Компанија М:тел обиљежила крсну славу; Цвијановић: М:тел један од стубова развоја Српске (ФОТО/ВИДЕО)

У манастиру Ступље компанија М:тел данас је прославила крсну славу, Светог пророка Илију.
Мтел обиљежио крсну славу (Фото: Мтел) -
Мтел обиљежио крсну славу (Фото: Мтел)

- Ово је била прилика да се окупе најближи сарадници и пријатељи компаније, те су у тој улози слављу присуствовали и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Милош Вујић, директор Регулаторне агенције за комуникације БиХ Драшко Милиновић, те представници Министарства саобраћаја и веза у Влади Републике Српске - наведено је у саопштењу М:тела.

Честитку је упутио и српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

Како је нагласила генерална директорка компаније М:тел Јелена Триван, задовољство је након 12 година поново оживјети ову традицију, те се окупити око обичаја који је вијековима присутан у српском народу.

- Од тренутка када сам дошла на ово мјесто, моја намјера и жеља су да мијењамо ствари набоље, али једнако тако и да задржимо, па и да вратимо оно што је било лијепо и добро, да оживимо традицију, културу и вриједности које су нас чиниле посебним. Традиционалне вриједности и окупљање око идеје заједништва и идентитета треба да буду неодвојиви дио живота ове компаније, а крсна слава као обичај то и симболизује - нагласила је Триван.

Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске честитала је крсну славу компанији М:тел, те нагласила да ова компанија представља један од економских стубова развоја Републике Српске и Србије.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Поред тога што запошљава велики број људи, чињеница је да је ово друштвено одговорна компанија. Томе могу и сама да посвједочим након много година на различитим позицијама, заиста смо увијек имали сви ослонац када је у питању подршка и спорту и култури и људима који су били у потреби. Поносна сам што сам заједно са вама на овом мјесту и захваљујем се игуману и нашим домаћинима који су омогућили да се оствари једна посебна веза између ове компаније и овог манастира. Захваљујем се директорки Триван за све оно што је урадила од доласка на мјесто генералног директора компаније М:тел. Успоставила је добре контакте са свима, са институцијама, обичним људима, са грађанима, што представља добробит и за компанију, али и за нашу цијелу Републику Српску - рекла је Цвијановић.

Игуман овог манастира Платон захвалио је Јелени Триван што је окупила драге госте на једном мјесту и што су изабрали баш манастир Ступље за обиљежавање овог свечаног дана. Захвалио је предсједници Републике Српске на доласку и посјети манастиру Ступље, чиме је указала част домаћинима, манастиру, али и свим присутним гостима.

Он је госте упознао са историјом манастира, манастирском библиотеком, као и светињама које се чувају у овом манастиру - честица Часног крста на којем је био разапет Исус Христос, те више од 500 честица светих моштију.

Након литургије и освештања славског колача, уприличен је и славски ручак у манастирском комплексу. Компанија Мтел даровала је овај манастир донацијом за изградњу манастирског оградног зида.

Овај дан, како су навели из компаније М:тел, треба да подсјети све на дух заједништва, атмосферу пријатељства, уважавања и традиционалног наслеђа.