latinica  ћирилица
02/08/2022 |  17:50 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Руска Амбасада у БиХ: Русија доноси мир

Русија доноси мир и надамо се да ће то схватити они кратковиди политичари који чак и у жару предизборне расправе дозвољавају себи антируске изјаве, поручили су из Амбасаде Русије у БиХ поводом недавних изјава политичара БиХ о тој земљи.
Амбасаде Руске Федерације у Босни и Херцеговини (фото: facebook.com/rusembbih) -
Амбасаде Руске Федерације у Босни и Херцеговини (фото: facebook.com/rusembbih)

У саопштењу се истиче да Русију у суштини уопште не занимају овакве изјаве јер хоће да постигне све циљеве које је себи поставила.

- Захвални смо оним политичарима и обичним грађанима БиХ, а има их више, који дијеле наши вриједности, који разумију да је Русија урадила све, чак и више да створи услове за формирање једнаке и недјељиве безбједности за све док нас арогантно нису жељели да чују, истовремено гурајући војну машину НАТО-а према нашим границама - навели су из Амбасаде.

Амбасада Русије у БиХ изразила је захвалност и онима који схватају да Русија има исто право на обезбјеђење властите безбједности као они који хегемонистички проглашавају читав свијет за сферу својих виталних интереса.

На Фејсбук страници Амбасаде исказана је захвалност свима који изражавају солидарност у болу због десетина хиљада цивилних жртава, укључујући дјецу, као и онима који су способни да кроз безумну и хистеричну русофобску галаму чују глас истине.