latinica  ћирилица
03/08/2022 |  09:50 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Близу Грачанице табла са ознаком терористичке ОВК (ФОТО)

У насељу Кишница, надомак Грачанице гдје је постављена двојезична табла са ознаком овог етнички мјешовитог мјеста, данас је црном бојом прецртан назив на српском језику.
Постављена табла са ознаком терористичке ОВК - Фото: СРНА
Постављена табла са ознаком терористичке ОВКФото: СРНА

Истовремено, данас је постављена и табла са ознаком терористичке ОВК /УЧК/ на путу од српског дијела Кишнице ка дијелу насељеном Албанцима, и то у непосредној близини дјечијег игралишта, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу се истиче да на ову таблу директно гледају Срби из српског дијела Кишнице, што представља очигледну пријетњу усмјерену према српском народу који је страшно пострадао од ове злочиначке и терористичке организације.

Фото: СРНА

Из Канцеларије истичу да нема сумње да је ријеч о још једној провокацији у режији Албанаца, осокољених антисрпском политиком Приштине и /премијера самопроглашеног Косова/ Аљбина Куртија којима је главни циљ да се све српско протјера са Косова и Метохије.

- Иако Приштини и Куртију очигледно сметају српска имена и српски језик, али колико год се трудили неће моћи ни да избришу српско постојање на Космету, нити да протерају Србе са својих вековних огњишта - поручјују из ове канцеларије Владе Србије.

Из Канцеларије указују да овај случај отвара очигледно питање на које одговор мора дати међународна заједница - како је то дозвољено да се знакови терористичке ОВК постављају широм Косова и Метохије, али се Срби прогоне због залагања за заједницу српских општина?