latinica  ћирилица
03/08/2022 |  13:30 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

"Зворничко љето": Традиционална манифестација "Људи и мостови" (ВИДЕО)

Културно-умјетничким програмом и традиционалним сусретима руководстава Зворника и Малог Зворника на мосту краља Александра Првог Карађорђевића на ријеци Дрини, који повезује Републику Српску и Србију, обиљежена је традиционална манифестација "Људи и мостови".
Сусрет руководства Зворника и Малог Зворника - Фото: СРНА
Сусрет руководства Зворника и Малог ЗворникаФото: СРНА

Представници двије локалне управе поручили су да је сарадња на завидном нивоу, а да се у годинама које долазе она може и побољшати, прије свега у области културе и туризма.

- Овдје смо да покажемо читавом свијету да је Зворник и Мали Зворник уствари једно. Прекрајање граница, односно увођење граница након распада бивше Југославије нас је раздвојило привремено, само географски. Ова граница за нас у нашим главама никад неће постојати. Ми смо једно. - поручио је Зоран Стевановић градоначелник Зворник.

Зоран Јевтић предсједник општине Мали Зворник рекао је да су ово два братска града и сарадња је више него добра.

- У Малом Зворнику у току је израда урбанистичког пројекта доле око граничног прелаза у Каракају, тако да надам се као што сада гледамо овако предивно овде знање, да ћемо на некин начин и доле овај тај дио у неком наредном периоду уредити - додао је он.