latinica  ћирилица
03/08/2022 |  13:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Пешић: Резултати, медаље и трофеји не зависе од нас

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је данас на окупљању националног тима у Старој Пазови да евентуалне медаље и трофеји на предстојећим такмичењима не зависе искључиво од селекције Србије.
Светислав Пешић (фото: TANJUG / Strahinja Aćimović) -
Светислав Пешић (фото: TANJUG / Strahinja Aćimović)

Кошаркаши Србије прије Евробаскета (од 1. до 18. септембра) одиграће двије утакмице квалификација за Мундобаскет против Грчке (25. август) и Турске (28. август).

- Имамо све услове потребне за рад. Прво нам је идеја да будемо сви заједно јер дуго нисмо били заједно. Први циљ је да интегришемо играче. Већина никад није играла између себе, или ако су играли, то је било одавно. Веома важно је да разговарамо, да се дружимо, појединачно и групно, са читавом екипом. О томе шта наш очекује, како доћи до циљева. На терену ће се све видјети. Важно је да се да максимум. Добра припрема зависи од нас, тај перформанс, то залагање, то зависи од нас. Резултати, медаље и трофеји не зависе само од нас - изјавио је Пешић на конференцији за медије у Спортском центру ФС Србије у Старој Пазови.

Селектор Србије је додао да је екипа данас радила индивидуално и да тек од сутра креће тимски рад.

- Тек је почетак. По правилима ФИБА и НБА тек сутра можемо тимски да тренирамо. Жеља нам је да искористимо вријеме да се упознамо добро, да чујемо шта играчи мисле. Послије тога долази недјеља, од 11, 12. августа, крећу утакмице - рекао је Пешић.