latinica  ћирилица
03/08/2022 |  13:55 ⇒ 13:55 | Аутор: РТС

Јокић на припремама репрезентације Србије: Волимо да побјеђујемо

Кошаркашка репрезентација Србије од понедјељка је на припремама у Београду, спремајући се за Фибин прозор квалификација за Свјетско првенство, али и предстојећи Европски шампионат. Са екипом је и двоструки МВП НБА лиге Никола Јокић, који ради индивидуално у теретани.
Никола Јокић (фото: TANJUG / Strahinja Aćimović) -
Никола Јокић (фото: TANJUG / Strahinja Aćimović)

Под диригентском палицом селектора Светислава Пешића, кошаркаши Србије спремају се у центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, а на тренинзима је и Никола Јокић, звезда Денвер нагетса.

- Супер је видјети ове момке и све их скоро већ знам од раније. Тренирамо полако, све је на неком лаганом нивоу тако да тренирамо спремамо се и знамо шта нас чека. Наш циљ на почетку је да покушамо да се повежемо и да наставимо да се такмичимо на великим првенствима, као старији што су радили прије нас - рекао је Јокић бројним новинарима.

Двоструки узастопни МВП НБА лиге вратио се у национални тим послије три године и Свјетског првенства у Кини.

- Ми не волимо спорт, не волимо кошарку, волимо да побјеђујемо и то је наш менталитет - додао је Јокић на констатацију да нација очекује злато на континенталном шампионату.

Европско првенство на програму је од 1. до 18. септембра, док ће прије тога национални тим одиграти и два меча у квалификацијама за Свјетско првенство 2023. године.