latinica  ћирилица
03/08/2022 |  15:50 ⇒ 17:41 | Аутор: СРНА

Вучић разговарао са Столтенбергом: Мир и стабилност од кључне важности

Предсједник Србије Александар Вучић и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг сагласили су се у данашњем телефонском разговору да је неопходан наставак дијалога Београда и Приштине.
Александар Вучић и Јенс Столтенберг (Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC/ илустрација) -
Александар Вучић и Јенс Столтенберг (Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC/ илустрација)

Разговарајући о забрињавајућој ситуацији на сјеверу Космета, Вучић и Столтенберг истакли су да су мир и стабилност од кључне важности не само за Србију и регион, већ и за све који живе на Косову и Метохији, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић је упознао Столтенберга о активностима Приштине које уносе додатни страх и немир код грађана српске националности.

Предсједник Србије је још једном нагласио да Србија ниједним јединим потезом није прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуцију 1244, као што није на било који начин угрозила очување мира.

Према Вучићевим ријечима, Србија наставља да се понаша одговорно и озбиљно у рјешавању проблема и отворених питања у вези са јужном српском покрајином.

Двојица саговорника договорила су се да наставе директну комуникацију у циљу очувања мира и стабилности у цијелом региону, а Вучић је захвалио Столтенбергу за коректан однос и жељу да саслуша српску страну.