latinica  ћирилица
03/08/2022 |  22:05 ⇒ 22:07 | Аутор: РТРС

Почело "Љето у Источном Новом Сарајеву"

Иако календарски увелико траје, љето у Источном Новом Сарајеву почело је тек вечерас. Ријеч је о манифестацији која ће у наредних двадест пет дана, на више локација у општини, понудити програм за све генерације.
"Љето у Источном Новом Сарајеву" - Фото: СРНА
"Љето у Источном Новом Сарајеву"Фото: СРНА

Манифестација "Љето у Источном Новом Сарајеву 2022" отворена је наступом "Циркуских аниматора" из Новог Сада на Тргу Републике Србије.

Међу најмлађим, али и најбројнијим општинама у Српској - Источно Ново Сарајево мјесто је гдје се посебно његује дух традиције и модерног. Култура је спона која окупља породицу, али призива и некадашње становнике Сарајева. Међу њима је и глумица Јелена Човић, која иако живи и ради у Француској, Источно Сарајево доживљава као свој дом.

Општина младости, гдје је наталитет константно у узлазној путањи, дом је и многих вишечланих породица. Локално руководство нуди им низ олакшица, а једна од од њих је и "Поносна картица".

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић уручио је вечерас породицама са више дјеце ове картице које омогућавају попуст за куповину у више продавница.

- Кажу да смо општина младих, у коју долазе млади брачни парови и рађају се дјеца, а ово је начин да подржимо вишечлане породице - закључио је Катић.

У наредних 25 дана у Источном Новом Сарајеву посебно ће бити истакнута важност породице и здравог окружења. Породични дани биће обиљежени културно-забавним, музичким и спортским дешавањима.