latinica  ћирилица
04/08/2022 |  09:49 ⇒ 09:51 | Аутор: СРНА

Ватра у Неуму не угрожава становништво

Пожариште у подручју Неума активно је и јутрос, међутим не постоји опасност да ватра угрози безбједност становништва или објеката, јављају федерални медији.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

- Пожар ширих размјера који је избио током уторка и даље је активан на локалитету планине Жаба изнад села Броћанац, код села Прапратница и између села Хотањ и Жуковица - потврђено је из Цивилне заштите Херцеговачко-неретванског кантона.

Наведено је да се ватра шири неконтролисано, а ватрогасци су на терену.

Према посљедњим информацијама, тренутно нема пријетње за становништво и објекте, а из кантоналне Цивилне заштите кажу да ће и данас бити потребан ангажман хеликоптера Оружаних снага БиХ на гашењу пожара.

Такође, из Цивилне заштите Херцеговачко-неретванског кантона рекли су да је и јутрос активан пожар на Борцима код Коњица, који је избио синоћ.

Ватра је захватила младу борову шуму, а у току ноћи се поново активирао пожар у Главатичеву.

Посебан проблем јесте чињеница да је терен на обје локације миниран, али је процијењено да за сада није потребна помоћ Оружаних снага БиХ.

Федерални медији наводе, такође, да је због новонастале ситуације у вези са пожаром на подручју Неума, донесена одлука локалних власти о отказивању сајамске манифестације "Дани Медитерана 2022", која је требала да буде одржана од 5. до 7. августа.