latinica  ћирилица
04/08/2022 |  11:23 | Аутор: ТАНЈУГ

"Једини излаз је ресет"

Демократски фронт излаз из кулминирајуће кризе у Црној Гори види у ресетовању односа парламентарне већине од 30. августа 2020. и мањинских странака.
Црна Гора - Фото: РТРС
Црна ГораФото: РТРС

Формирањем техничке владе би, кажу у Демократском фронту, били створени предуслови за припрему и организовање пријевремених парламентарних, предсједничких и локалних избора.

Из ДФ подсјећају да је њихов став од почетка био да је влада Дритана Абазовића осуђена на пропаст и да је било само питање дана када ће се то десити.

Крах претходне владе Здравка Кривокапића и актуелне Абазовићеве извршне власти, ДФ види у недобронамјерном мијешању страних амбасада у процесу њиховог формирања.

Црногорска јавност је, поручују, јуче након потписивања Темељног уговора са СПЦ "суочена и са озбиљним оптужбама премијера Абазовића да је министар одбране и координатор свих служби безбједности, Рашко Коњевић, наручио његово убиство".

- Уколико томе додамо и раније оптужбе премијера Абазовића да су неки министри и посланици, који подржавају ову владу, повезани са криминалним клановима, онда је више него јасно да се само чекала прва прилика да се јавност обавијести како је Абазовићева влада завршила свој рад - саопштено је из ДФ.

Они су поручили да би, поучени досадашњим лошим искуством, за све будуће процесе у Црној Гори, било важно да политички чиниоци све одлуке доносе у властитој кући, и да не траже "помоћ било које иностране адресе".