latinica  ћирилица
04/08/2022 |  13:03 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Џаферовић помиње грађанску, а борио се за исламску државу

Изјаве Шефика Џаферовића, укључујући и посљедњу на недавној академији поводом сјећања на ратну акцију такозване Армије БиХ на Игману, представљају континуитет лажног представљања рата у БиХ, јер помиње "грађанску БиХ", а борио за исламску државу, рекао је савјетник српског члана Предсједништва БиХ за правна питања Милан Тегелтија.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је за Срну указао да су Бошњаци рату у БиХ дали вјерски карактер борбе за ислам, тиме што су погинуле борце муслимане, прогласили шехидима.

- Не постоји политичко-религијска акробација којом се ово може оповргнути - нагласио је Тегелтија.

Он је указао и да је Џаферовић, које је и ратни начелник ЦЈБ Зеница, у том рату учествовао у исламизацији те војске и злочинима који су чињени на вјерској основи са којима је био упознат и у најмању руку није ништа учинио да их спријечи".

- Тако их је Џаферовић у најмању руку прећутно одобравао, а, према релевантним извјештајима и документима, учествовао је и у додјељивању држављанстава исламским радикалним фанатицима од којих су многи чинили злочине у БиХ и учествовали у терористичким акцијама широм свијета - рекао је Тегелтија.

Он је нагласио да због тога изјаве Џаферовића представљају лицемјерје и покушај вријеђања елементарне интелигенције сваког здраворазумног човјека.

Џаферовић, који је бошњачки члан Предсједништва БиХ, на недавној академији поводом сјећања на ратну акцију такозване Армије БиХ на Игману, између осталог, изјавио да идеолошки и политички сљедбеници оних који су, како је рекао "главни организатори геноцида и удруженог злочиначког подухвата, ометају напредак ка постизању пуне стабилности, просперитета и чланства у ЕУ и Нато", те да се "таквој политици сви значајнији међународни фактори одлучно супростављају".