latinica  ћирилица
04/08/2022 |  14:23 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

Уз Јелен пиво наздрављамо добрим временима и људима који их стварају

Нова регионална кампања Јелен пива и ове године доноси инспиративне приче, чува традицију и показује нам зашто требамо остати овдје. Омиљени пивски бренд наздравља добрим новим временима и људима који их стварају. Главни глумац у низу инспиративних прича је омиљени домаћи и регионални травел блоггер и путописац Роберт Дацешин, који је судећи по првим реакцијама публике, био сјајан избор за ову кампању.
Јелен пиво (Фото: Уступљена фотографија) -
Јелен пиво (Фото: Уступљена фотографија)

Већ је од давнина познато да нашу земљу чине људи, традиција коју памтимо и чувамо – сваки град, свака планина, свака ријека су благодати природе, коју вијековима његујемо. Нашу земљу чине енергија нових младих генерација и мудрост наших старих, који су нам у наслијеђе оставили обичаје, које његујемо и чувамо од заборава.

На питање "Зашто остајемо и коме наздрављамо?" одговара најпознатији свјетски путник из БиХ, Роберт Дацешин, који путујући и упознајући изузетне становнике наших крајева, показује како су велика љубав и преданост раду довољне да се створи бољи свијет и добра нова времена. Кроз рекламу и четири видеа са чуварима наше традиције, културног и историјског наслијеђа, као и природе, Јелен пиво показује како живот на овим просторима може бити лијеп, уколико га живимо са сврхом.

Роберт је наздравио Бори Марићу, чувару природе, визионару, творцу Виситор центра Пецка, који је од старе и оронуле школе у мирном селу направио туристичку атракцију, коју воле како становници села Пецка, тако и страни и домаћи туристи.

Фото: Уступљена фотографија

Послушао је угљевичке хармонике, које су свирале и владарима далеких земаља и милионској публици, заједно са њиховим диригентом Славком Николићем, који је својом љубављу према музици и поучавању повео хармоникашки оркестар из малог мјеста у свијет.

Овај травел блоггер је посјетио и Љубињанина Раду Ликића, који у својој лијепој Херцеговини проналази стећке и бори се за њихову каталогизацију и очување. Љубав према родној груди показује тако што се бори да очува оно највриједније што она има - богато средњовјековно наслијеђе.

Фото: Уступљена фотографија

И четврти Робертов саговорник је човјек који се бави старинама и антиквитетима и који зна да је управо историја учитељица живота. Недељко Бранковић је творац етно села и музеја Љубачке долине, а његова мисија је да традицију одржи у животу и новим генерацијама покаже какво богатство је садржано у нашој прошлости.

Протагонисти кампање "За наша добра времена" нам дају лекцију из истинског патриотизма и људства и показују да једино кроз дјеловање у заједници, и за заједницу, можемо створити бољу будућност за све.

Јелен пиво нам помаже да их упознамо и схватимо да су људи попут њих разлог зашто остајемо овдје. Зато наздрављамо свим обичним људима са необичном количином љубави према овој земљи и њеним становницима.

Како наши стари од давнина, тако и ми данас, а сутра - има ко ће! Наздравимо за наша добра времена!

Живјели, уз Јелен пиво!