latinica  ћирилица
04/08/2022 |  15:46 ⇒ 15:47 | Аутор: СРНА

"Сва средства кориштена намјенски и у складу са законом"

Министарство иностраних послова у Савјету министара саопштило је да су сва средства у прошлој години трошили намјенски и у складу са законом што је и ревизорски извјештај потврдио, а чак су, како тврде, имали и уштеда.
Министарство иностраних послова БиХ (Фото: mvp.gov.ba) -
Министарство иностраних послова БиХ (Фото: mvp.gov.ba)

Реагујући на информације објављене на бази извјештаја Канцеларије за ревизију БиХ у коме је наведено да је потрошња по бизнис картици коју је користила министар Бисера Турковић била дупло већа од лимита, из Министарства наводе како су "изненађени погрешним интерпретацијама и тумачењем налаза ревизорског извјештаја".

Из МИП-а тврде да су у протеклом периоду, што јасно потврђује и ревизорски извјештај, остварили значајне уштеде, у односу на раније године, на ставкама службених путовања, посебно на ставци репрезентације, гдје је потрошено знатно мање новца у односу на план и раније године.

Тврде да је ријеч о најнижој потрошњи од 2013. године, да су све трансакције обављене транспарентно, намјенски, оправдано и у складу са законом, као и да нигдје у ревизорском извјештају не стоји формулација прекорачење лимита по бизнис картици.