latinica  ћирилица
05/08/2022 |  12:18 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Нова управа ФК Радник спасава клуб од гашења

Фудбалски клуб Радник из Бијељине, који је био пред гашењем због нагомиланог дуга који премашује 3,1 милион КМ, неће отићи у стечај, а нова управа обезбиједиће неопходна средстава за наставак функционисања клуба који је бренд града, најавио је данас предсједник Управног одбора "Радника" Недељко Ћорић.
ФК Радник Бијљина - Фото: илустрација
ФК Радник БијљинаФото: илустрација

Ћорић је позвао све добронамјерне да се укључе и помогну да се Радник стабилизује и буде опет дио европске породице фудбала, расадник кадрова и нека врста репрезентације Семберије када је ријеч о најважнијој споредној ствари на свијету.

- За седам дана рада нова управа је исплатила двије плате радној заједници и фудбалерима, како би подржала мали играчки кадар који смо затекли. Преговори о репрограму дуга од 2,3 милиона КМ према Пореској управи иду у добром правцу, а преговарамо и са добављачима и играчима према које постоје обавезе из претходног периода - да се дуг репрограмира и плаћа у ратама - рекао је Ћорић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, преузимајући Управу клуба, у Раднику су затекли два играча која су се одазвала шефу стручног штаба на тренинг 29. јула.

- Затекли смо катастрофално стање и безнађе, али за седам дана смо већ окупили 20 фудбалера, од којих је 14 у тренажном процесу и до краја прелазног рока очекујем да ћемо обезбиједити играче за тамичење у Првој лиги Републике Српске - рекао је Ћорић.

Он је захвалио свима који су до сада подржали Клуб, члановима нове управе, привредницима и дијелу спортских радника, уз очекивање да ће ова симбиоза дати добре резултате, те позвао све бивше фудбалере, називајући их дјецом "Радника", да се врате у Клуб и да заједнички граде његову европску будућност.

- Амбиције су нам да се ФК Радник стабилизује, да преживи ову прву полусезону и да завршимо такмичарску сезону у средини табеле, што би био огроман успјех - оцијенио је Ћорић.

Према његовим ријечима, у овом најтежем периоду за клуб то је реално и могуће, уз додатни напор да се заокружи играчки кадар, јер Радник у такмичење улази практично без припрема и припремних утакмица.

- Даћемо све од себе да не разочарамо фудбалске навијаче и цијелу јавност - рекао је Ћорић.

Он је навео да је затечено катастрофално стање и на објектима и средствима клуба којима, каже, није домаћински газдовано, те напоменуо да се чине огромни напори да то буде санирано и приведено намјени, а већ су санирани главни и помоћни терен.

- Клуб је тотално девастиран по свим мјерилима, али ми се нећемо бавити тиме шта је урађено прије нас, него ћемо у овим изазовним временима радити да ово буде домаћинска кућа - закључио је Ћорић.

Према његовим ријечима, ради се и на промоцији Клуба - формиран је маркетиншки тим и планира се продаја сезонских улазница, као и акција "Буди члан Радника", с циљем да се омасови чланство, а неко велико име у свијету фудбала, које још није открио, помоћи ће им у томе.

- Дуго већ Клуб не може да рачуна на продају играча. Желим да преданим радом изњедримо професионалне играче, јер није рјешење само помоћ града и државе, него да направимо такав производ који ће донијети бенефите - рекао је Ћорић.