latinica  ћирилица
05/08/2022 |  14:00 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Влада Српске одобрила општини Соколац 200.000 КМ (ВИДЕО)

Влада Републике Српске одобрила је општини Соколац 200.000 КМ за завршетак пројекта спољашњег уређења и прикључак на мрежу централног гријања у двије стамбене зграде у насељу Бара.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Стамбени објекти, у којима су збринуте 64 породице, изграђени у оквиру пројекта ЦЕБ-2. који предвиђа затварање колективних и алтернативних смјештаја и финансиран је кредитним средствима Развојне банке Савјета Европе.

Након година проведених у неусловном колективном и алтернативном смјештају усељење у новоизграђене станове за избјелгице је остварење сна. Сви станови су опремљени кућанским апаратима, а испред зграде је уређен велики паркинг.

У два стамбена објеката смјештене су 64 породице односно преко 200 станара. Они су након избјегличког живота у алтернативном и колективном смјештају коначно добили кров над главом. У току је уређење простора око стамбених објеката и додатним средствима Владе РС биће завршени сви радови.

Изградња два објеката са 64 стана по пројекту ЦЕБ два почела је у мају 2018. године, а кључеви су корисницима уручени у фебруару ове године.