latinica  ћирилица
05/08/2022 |  17:40 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

"Република Српска никад није била јача "(ВИДЕО)

Заробљени ум Шефика Џаферовића иде за тим да су западњаци против Руса, а да БиХ нешто губи због неувођења санкција Русији, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

- Ја мислим да ми дугорочно добијамо. Ми нећемо увести санкције Русији, као што они трче да се подметну свагдје, ми не желимо да на тај начин гледамо свијет. Русија је наш и економски и политички партнер - поручио је Додик.

Додик је рекао да Српска не жели да прекине сарадњу ни са земљама ЕУ, али да није проблем ако они желе да је прекину.

- Ово више говори о томе да то што Џаферовић говори јесте да је БиХ неодржива - истакао је Додик.

Он се успротивио учесталим покушајима већег броја сарајевских политичара да мајоризују и Србе, као и Хрвате, и тако угрозе заједнички опстанак конститутивних народа у БиХ, супротно Дејтонском споразуму.

- Нас одавде нико неће отјерати ни помјерити јер Република Српска је држава која може да се брани и којој не треба и не смије да се пријети - изјавио је Додик.

Додик је нагласио да "овдје рата неће бити".

- Српска има своју територију, политичку и институционалну власт, укључујући становништво, и то је по међународним стандардима држава. Српска ништа не жели од ФБиХ, али је боли то што у том ентитету Срби живе лоше. Српска је неупитна ствар, а прије ће бити да ће нестати БиХ - рекао је Додик.

Додик је нагласио да "Република Српска није сама, никад није била јача и никад боље није стајала и никада није као данас имала своје пријатеље у региону и свијету".