latinica  ћирилица
05/08/2022 |  18:26 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Да ли Станивуковић покушава да са себе скине одговорност за поскупљење јавног превоза? (ВИДЕО)

Да ли перформансима градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић жели скренути причу о најскупљој карти за јавни превоз у региону?
Градски превоз у Бањалуци - Фото: РТРС
Градски превоз у БањалуциФото: РТРС

Ванредном линијом градског саобраћаја дошао је пред зграду СНСД-а и одржао конференцију за новинаре.

За поскупљење оптужује бившу власт, а пензионерима и даље обећава бесплатан превоз.

Данас је, како и сам каже, био у више функција, између осталог, тужилац и судија.

Како се ближи предизборна кампања, почињу и политички перформанси. Иако више није у локалној опозицији , градоначелника Драшка Станивуковића то не спречава да осмисли нови начин како да скрене пажњу бирача.

Овај пут симболично, градским аутобусом дошао је пред зграду СНСД-а са жељом да покуша са себе да скине одговорност зашто Бањалучани плаћају најскупљу карту за градску вожњу, оптужујући за то бившу градску власт.

За Станивуковића највећи кривац за поскупљење карата градског превоза је Срђан Амиџић бивши замјеник градоначелника који је како каже прије двије године потисао неповољан уговор са превозницима.

- Потписао уговор који гласи када цијена горива поскуплјује толико и толико цијена карата се повећава за толико и толико - рекао је гладоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Одборник СНСД-а Срђан Амиџић сматра да Станивуковић Бањалучанима овим оптужбама баца прашину у очи и покушава да са себе скине одговорност за најскупљи градски превоз у региону. Такви уговори су тврди увијек потписивани,али каже да је било начина да се не завлачи рука у џеп грађана.

- У свим већим градовима постоје субвенције за превознике - додао је Амиџић.

У СНСД-у кажу да је без обзира на перформансе недопустиво лијепљење фотографија на јавним мјестима и стављање мете на чело било коме. Овим, кажу, градоначелник жели да сакрије своја неиспуњена обећања.

- Срам вас било што сте обећали да ћете се возити градским превозом а возите се градским превозом само када поново не рјешавате проблеме Бањалучана него се бавите јефтиним политичким манипулацијама а долазите у бијелом одијелу - рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Међу прозванима на Станивуковићевом аутобусу данашње ванредне линије је и фотографија предсједника бањалучког СНСД-а и генералног директора УКЦ-а Републике Српске Владе Ђајића.

- Иза мене су дјела, а иза њега упропаштен град - наводи Ђајић.

Иако је сам признао да је данас дошао у више функција, Станивуковић је пред микрофонима, чини се, имао контрадикторне изјаве. У једном тренутку каже да није ни судија ни тужилац нити пресуђује док у другом поручује да је аутобусом кренуо да хапси.

И док гледамо нове перформансе остају стари проблеми. Скупа вожња, неусловни аутобуси. Сирене треба да буду укључене.

Како Ковачевић сматра треба да укажу на то шта је обећано, а није испуњено, а не да ометају саговорнике на конференцији за новинаре и стварају буку на улицама.

- Пензионери имаћете бесплатне карте - поново тврди градоначеник.