latinica  ћирилица
05/08/2022 |  18:34 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Додик: Сребреница стабилна и политички уређена средина (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорада Додик изјавио је данас да је у Сребреници урађено много и да је то данас стабилна и политички уређена средина.
Састанак Додика и Грујичића - Фото: РТРС
Састанак Додика и ГрујичићаФото: РТРС

- Сребреница данас није главна тема и вијест многих медија већ је то стабилна, политички уређена средина гдје се живи у миру, једнако и Срби и Бошњаци - истакао је Додик послије састанка са руководством општине Сребренице.

Додик наводи да у том погледу људи у овој општини заједно са начелником заслужују да буду похваљени за све оно што су урадили.

Како Додик истиче, направљена је анализа учињеног, а учињено је, истиче, много и то најбоље осјећају грађани који ту живе.

Он је додао да остаје да се рјешавају питања у вези са скупштинском већином која подрава начелника.

- Многе општине које то немају, имају проблеме у свом развоју, а предуслов за развој сваке општине је да скупштинска већина уредно ради са начелником, да нема сукоба и да заједно планирају развој - констатовао је Додик.

Додик наводи да ће се проблеми рјешавати и да ће љуиди из СНСД-а кроз своје страначке структуре рјешавати то питање.

На одржаном састанку са руководством ове општине, а на челу са Младеном Грујичићем, истакнута је подршка Додика развојним пројектима Сребренице, а које се тичуБање "Губер", путне инфраструктуре, наводњавања.

- То су пројекти који су капитални за општину Сребреница, од Бање "Губер", паркинг гараже, наводњавања скеланског краја, асфалтирања путева до спортске дворане, све оно о чему се у прошлости говорило је нешто што се може реализовати - појаснио је Грујичић.

Према ријечима Грујичића, Сребреница је веома осјетљива средина и веома тешко је ту проводити политику и стварати боље услове за живот.

- Међутим, уз овакву подршку сигурно ће то бити много лакше - закључио је Грујичић након састанка са Додиком.