latinica  ћирилица
06/08/2022 |  07:10 ⇒ 09:54 | Аутор: РТС

Поново сирене у Појасу Газе, Израел извео нове ваздушне нападе на положаје Исламског џихада

У израелским градовима у близини границе са Појасом Газе јутрос су се поново чуле сирене. Израел је извео нове нападе на положаје Исламског џихада.
Појас Газе (Фото: EPA-EFE/HAITHAM IMAD) -
Појас Газе (Фото: EPA-EFE/HAITHAM IMAD)

ПВО систем "Гвоздена купола" пресрео је неколико ракета, преноси Тајмс оф Израел. За сада нема извјештаја о причињеној штети или повријеђенима у посљедњем таласу ракетирања.

Израелска војска је саопштила да је током ноћи ухапсила 20 осумњичених у рацијама широм Западне обале, укључујући 19 Палестинаца повезаних са терористичком групом Исламски џихад.

Израелска војска навела је да је извела нове ваздушне нападе на ракетне положаје на којима су били припадници палестинског Исламског џихада рано у суботу.

- Авион је недавно погодио још једну ракетну позицију палестинске терористичке организације Исламски џихад у Појасу Газе - наводи војска.

Тајмс оф Израел јавио је да су се јутрос поново чуле сирене у Сдерту и другим градовима у близини Појаса Газе.

Осумњичени су пребачени у израелске безбједносне службе на испитивање, каже војска.

Међу израелским снагама које су спроводиле рације није било повријеђених.

Синоћ је најмање 10 особа погинуло, а 44 рањено када су изралеске снаге бомбардовале Појас Газе, саопштили су тамошњи званичници.

Израел тврди да су гађани циљеви палестинског покрета Исламски џихад у којем је ликвидиран виши командант.

Исламски џихад је преузео одговорност за јучерашње ракетирање Израела и саопштио да је у одмазди на Тел Авив и околину испаљено више од 100 ракета.

Каиро жели да посредује између две стране.