latinica  ћирилица
06/08/2022 |  08:00 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Караван РТРС-а у Угљевику и Зворнику (ВИДЕО)

Суботња станица је мјесто познато по угљу, а у недјељу смо у једном од најстаријих градова. Угљевик и Зворник!
Караван Угљевик и Зворник - Фото: РТРС
Караван Угљевик и ЗворникФото: РТРС

Угљевик су данас прославиле хармонике, а Зворник се дичи Дрином и туризмом! И све то не би било тако интересантно да нема богате историје, добрих и вриједних људи, традиције и културе, спорта и весеља на сваком кораку, а у то ће нас увјерити у РТРС Каравану у 16.00 часова.

УГЉЕВИК 

По угљу чувен од давнина, по термоелектрани познат од 80-тих година, а данас, кажу, да је најосунчаније модерно уређено насеље у Републици Српској.

То је Угљевик, наредна станица РТРС Каравана. Овдје најбоље свирају хармонику, уживају у бројним природним љепотама подно Мајевице и не заборављају епског пјесника Филипа Вишњића. Са Караваном у Угљевик долази да пјесмом увесели Јасна Ђокић!

ЗВОРНИК 

Зворник је град бурне прошлости и један од најстаријих на простору БиХ и ту на раскрсници путева РТРС Караван се зауставља ове недјеље.

Подно Мајевице, на обали Дрине, можете посјетити симболе овог града, тврђаву, капију, стари жељезнички мост, језеро али и чути легенду о проклетој Јерини или причу о Змају од ноћаја, познато вођи из Првог свјетског рата.

Уз рокенрол пјесме Ђорђа Давида упознаћемо бројне Зворничане и открити какво туристичко богатство чува овај град на самој граници са Србијом.