latinica  ћирилица
06/08/2022 |  09:19 | Аутор: СРНА

Појачан интензитет саобраћаја, опрез због врућине

У Републици Српској и Федерацији БиХ појачан је интензитет саобраћаја на већини путних праваца и граничних прелаза, а висока температура отежава вожњу, па возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују да праве чешће паузе и избјегавају ризична претицања.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Дуге колоне возила на излазу из БиХ су на граничним прелазима Градишка, Делеуша, Изачић, Велика Кладуша, Хум и Зупци, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На улазу у БиХ појачана је фреквенција саобраћаја возила у Доњој Градини и Костајници, док на осталим прелазима нема дужих задржавања.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатић/ због проширења и реконструкције водоводног система, на правцу Коњевић Поље-Милићи због реконструкције коловоза, те на путу Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Измијењен је режим саобраћања и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор, те на правцу Руданка - Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима ентитетска граница Ћесим-Придворци, Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог пута током експлоатације рудника Љубија, као и на правцима Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, на регионалном путу Бистрица-Подграб, на правцу Укрина-Горња Вијака, те на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова на изградњи кружног тока у близини мјеста Брадина на магистралном путу Тарчин-Коњиц, саобраћа се наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима.

У току су радови на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима: Бихаћ-Босански Петровац /дионици Рипач-Дубовско/, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.