latinica  ћирилица
06/08/2022 |  16:17 ⇒ 16:18 | Аутор: СРНА

Којић: Шаровић посљедња особа која има право да моралише

Мирко Шаровић је посљедња особа која има право да моралише и држи предавања о патриотизму и чувању интереса Републике Српске, посебно на нивоу БиХ с обзиром да је годинама, обављајући функције на нивоу БиХ, здушно спроводио и подржавао политике политичког Сарајева а не Бањалуке, изјавио је Срни члан Главног одбора СНСД-а Милорад Којић.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

- Ако мисли да ће упорним лажним оптужбама на рачун представника СНСД-а које преносе блиски му медији, народ заборавити његово срамно понашање у Народној Скупштини Републике Српске, када је заједно са својим страначким колегама, а по налогу политичког Сарајева, дословно побјегао када се гласало против увођења санкција Руској федерацији и то баш на приједлог Милорада Додика, грдно се вара - поручио је Којић, који је савјетник предсједника странке.

Он је нагласио да не треба заборавити ни да је Српске демократска странка, под његовим вођством у том истом Сарајеву, заједно са ПДП-ом погазио закључке Народне скупштине Републике Српске и подржала СДА гласањем у парламенту БиХ да се по хитном поступку у процедуру упути Приједлог закона о престанку мандата Високог судског и тужилачког савјета БиХ у садашњем саставу.

- И није то све, нажалост. Али је занимљиво да медији, који већ годинама некритички фаворизују опозицију, једино знају да нападају предсједницу Републике Српске што је заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, Владом Републике Српске, предсједником Народном Скупштином Републике Српске, члановима Савјета министара, те руководиоцима парламента БиХ из реда српског народа спроводила заједничку политику, промовисала заједничке пројекте од значаја за грађане Републике Српске, јачала сарадњу са Србијом и очувала статус и овлаштења наше Републике - ракао је Којић за Срну.

Он је оцијенио да очајно дјелују покушаји опозиционих медија да подигну на пиједестал пропалог Мирка Шаровића и направе од Јелене Тривић озбиљног кандидата.

- Жељка Цвијановић је побиједила већ једног предсједника СДС-а на прошлим изборима. Могу само да кажем да се припреми сљедећи -  истакао је Којић.