latinica  ћирилица
06/08/2022 |  18:48 ⇒ 19:34 | Аутор: СРНА

Фестивал пива у Источном Новом Сарајеву

У оквиру манифестације Љето у Источном Новом Сарајеву, а поводом Међународног дана пива, вечерас се у овој општини одржава Фестивал пива.
Фестивал пива у Источном Новом Сарајеву - Фото: СРНА
Фестивал пива у Источном Новом СарајевуФото: СРНА

Циљ фестивала је промоција пива и рок музике, те обогаћивање љетне гастро-туристичке понуде у Источном Новом Сарајеву.

Шеф Кабинета начелника општине Источно Ново Сарајево Дејан Ромић изјавио је да ће се на фестивалу представити занатски пивари Рафт из Фоче и 84 Олимпкс из Источног Сарајева, као и Бањалучка пивара која је један од партнера у организацији овог догађаја.

Према његовим ријечима, осим пива, посјетиоци фестивала могу да уживају у квалитетној храни, као и у музици познатих рок бендова.

- У вечерњем дијелу фестивала публику ће забављати популарни новосадски бендови Атеист реп и Перо Деформеро, као и наша локална поп рок група Нео стерео из Источног Сарајева - навео је Ромић.

Члан занатске пиваре Рафт из Фоча Слободан Јанковић изразио је задовољсто што је фестивал организован и што има прилику да промовише занатско пиварство.

- Ово је сјајна прилика да се дружимо и упознамо ширу јавност са различитим стиловима занатског пива. Искрено се надам да ће се ови фестивали наставити и наредних година - додао је Јанковић.