latinica  ћирилица
06/08/2022 |  21:10 ⇒ 21:13 | Аутор: СРНА

Шеранић: Прича појединих демографа и медија пуцањ у празно

Прича коју свакодневно рециклирају опозициони медији и поједини демографи о демографском развоју Републике Српске је пуцањ у празно јер се свијет двије од посљедње четири године борио са пандемијом, а онда са економским поремећајима које је наметнула украјинска криза, изјавио је Срни министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

Упркос свим тим изазовима са којима смо се сусретали и сусретаћемо се још, рекао је Шеранић, Влада Српске интервенисала је у свим областима - од повећања плата, пензија, социјалних давања, борачког додатка, али исто тако и кад је ријеч о подршци породици, дјеци и омладини.

- У том погледу радили смо и на измјенама Закона о дјечијој заштити, повећавању издвајања за дјечији додатак, породиљског 100 одсто боловања, кроз нови нацрт Закона здравственом осигурању и 100 одсто плате за чувања трудноће - нагласио је министар Шеранић.

Он је подсјетио и да је први пут донесен Закон о биомедицински потпомогнутој оплодњи, реализована Стратегија очувања сексуално-репродуктивног здравља и уведене вакцине против хуманог папилома вируса.

- Према томе, прича коју рециклирају је пуцањ у празно и потпуно без основа - нагласио је Шеранић, подсјетивши на дио мјера и активности које је Влада предузела с циљем помоћи и подршке становништву Српске.