latinica  ћирилица
06/08/2022 |  21:27 | Аутор: РТРС

Борац славио у Новом Граду

Фудбалери бањалучког Борца побиједили су у Новом Граду екипу Игмана из Коњица са 1:0 у четвртом колу М:тел Премијер лиге БиХ.
Борац (Фото: Никола Кулага/ФК Борац) -
Борац (Фото: Никола Кулага/ФК Борац)

Фудбалери Борца тешко су дошли до важне побједе у утакмици против Игмана. Минуте су дијелије екипу из Коњица да освоји први историјски бод у Премијер лиги, али су црвено-плави ипак стигли до тријумфа у трећем минуту надокнаде времена.

Након грешке одбране Игмана, лопта је дошла до Татара који је шутирао прецизно са ивице казненог простора, за велико славље играча и навијача Борца.

Није било лако Борчевим фудбалерима да по по изузетно спарном и топлом времену пробију дефанзивни блок гостију.

Момчило Мркајић је први запријетио у 23. минути, али није добро закачио лопту. И Кулашин је у 54. минути изашао сам пред противнички гол, али је шутирао право у голмана.

Промашаје Бањалучана могао је да казни Хебибовић, ипак Павловић добро интервенише. Поново је Мркаић био у доброј шанси, али шут главом одлази преко гола. Спас је стигао у посљедњим секундама меча, голом Татара, који је много обрадовао Ненада Лалатовића, али је чињеница да је његов тим морао и раније да ријеши питање побједника.

Борац у наредном колу гостује у Тузли екипи Слободе.

Требињски Леотар ће сутра гостовати Широком Бријегу, док је меч између добојске Слоге и Зрињског одгођен због обавеза Зрињског у квалификацијама за Лигу конференција.