latinica  ћирилица
07/08/2022 |  08:59 | Аутор: СРНА

Суви коловози

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ за сада одвија по сувим коловозима, а возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске без обзира на временске и саобраћајне услове, савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Појачан је интензитет саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Хум, Делеуша, Велика Кладуша и Изачић.

На осталим граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Крупац - граница Републике Српске /Богатић/ због проширења и реконструкције водоводног система, на правцу Коњевић Поље - Милићи због реконструкције коловоза, те на путу Стари Мајдан - Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/ - Невесиње један.

Измијењен је режим саобраћања и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор, те на правцу Руданка - Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це" од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на линији разграничења/, на регионалном путу Бистрица-Подграб, на правцу Укрина - Горња Вијака, те на магистралном путу Брод на Дрини - Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје је за теретна возила саобраћај обустављен.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац - Горња Вијака један - Горња Вијака два - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима ентитетска граница Ћесим-Придворци, Приједор три - ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог пута током експлоатације рудника Љубија, као и на правцима Теслић два - Теслић три - ентитетска граница /Подјезера/, Шипово - ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро - Шипово.

Због радова на изградњи кружног тока у близини мјеста Брадина на магистралном путу Тарчин-Коњиц, саобраћа се наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима.

У току су радови на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер - Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима: Бихаћ - Босански Петровац /дионици Рипач-Дубовско/, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф - Травник /Комар/.