latinica  ћирилица
07/08/2022 |  11:17 ⇒ 11:20 | Аутор: СРНА

Петровић: Опозиција не ради ништа већ само коментарише

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је да опозиција у Републици Српској не ради ништа, већ само коментарише, те да је својим дјеловањем окренута против Српске.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

Он је констатовао да опозиција нема тимски рад, стручних људи и енергију да носи започете процесе.

- Опозиција сваки корак жели да прокоментарише, она не ради ништа већ само коментарише, мислим да тај језик који они користе удари на све што се ради, загрли свакога ко ће срушити ову власт, мислим да је отпао и да неће наћи подршку - рекао је Петровић за требињску Херцег телевизију.

Он је истакао да је важна политичка стабилност Републике Српске, те изразио увјерење да грађани Републике Српске желе стабилност, те да свако може да расуди ко доноси стабилност и рјешења.

- Кад год смо имали нека тумбања нпр. 2006. кад је требало полиција да отпадне да није било снажних потеза Милорада Додика, као најјаче политичке личности на овим просторима, сигурно би дошло до слабљења Републике Српске - рекао је Петровић.

Он је истакао да је у посљедњих пет година Република Српска стабилнија и самосталнија.

Петровић је додао да док власт рјешава проблеме, опозиција има само један посао да дефинише проблем.

- Видим да грађани добро разликују ко ради, а ко не ради, сваки грађанин ће вјерујем подржати прије радника него нерадника, прије онога што је оставио нешто иза себе него онога што није. То је главна девиза - изаберите некога што ради, јер тај може да остави нешто за локалну заједницу, а немојте изабрати некога ко не ради и не може да остави ништа и за себе и за Српску - истакао је Петровић.

Он је рекао да би демократија требало да сабира дјела и резултате, а не само да се прича.