latinica  ћирилица
07/08/2022 |  15:29 | Аутор: СРНА

Вулин: Угашени пожари на Вршачком брегу и код Прешева

Пожари на Вршачком брегу у јужном Банату и код Прешева на југу централне Србије су угашени, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Вулин је, приликом обиласка припадника Сектора за ванредне ситуације МУП-а, који од јуче послије подне гасе пожар на сјеверној страни Вршачког брега, рекао да ће се дежурати још неко вријеме да се ватра не би поново појавила.

Он је навео да је у Србији у протекла 24 часа регистрован 151 пожар на отвореном, што говори колика неодговорност постоји код грађана.

- Јуче смо имали пожар у Вршцу на 45 хектара и у Прешеву на 50 хектара и угасили смо и један и други. Сјетите се само колега из Словеније који су пожар гасили седам дана. Читав регион гори. У Србији јесте далеко најбоља ситуација, јер су ватрогасци најбоље обучени и опремљени, а биће и још боље опремљени - рекао је Вулин за РТС.

У пожарима код Прешева, гдје је горјела борова шума и на Вршачком брегу, није било повријеђених.

Ватрогасци су на Вршачком брду синоћ спријечили ширење пожара ка репетитору и водоторњу, а пожар је гасило 50 ватрогасаца-спасилаца са 16 возила из Панчева, Београда, Зрењанина и Новог Сада, десет припадника полиције из Вршца, као и десет радника Јавног комуналног предузећа "2. октобар" са двије аутоцистерне.