latinica  ћирилица
07/08/2022 |  16:28 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

"Политичке представе" испред установе у којој се љекари боре за живот пацијената (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и данас је извео још једну представу. Овог пута изабрао је да локација за то буде Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје је изнио бројне оптужбе на рачун директора УКЦ-а и предсједника Градског одбора СНСД-а Владе Ђајића.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Ђајић одговара Станивуковићу да је потпуно изгубио компас.

Реаговали су и из УКЦ-а, поручујући да је непримјерено држати политичке представе испред установе у којој се љекари боре за живот пацијената.

Предизборна кампања је почела и то мјесец дана прије оне званичне - тако би се могао окарактерисати и данашња представа испред УКЦ-а.

Станивуковић је довезао аутобус и пано испред УКЦ-а, гдје је оптужио Ђајића да је на страначке журке, љетовања, изнајмљивање простора трошио стотине хиљаде марака и позвао институције да раде свој посао.

- Шта ради Тужилаштво? Да ли испитује поријекло новца? Па човјек је за свој забавни програм, када се све ово сабере, доктор Владо Ђајић је дао милион марака у посљедњих пола године - тврди Станивуковић.

Ђајић одговара да је понашање Станивуковића и групе људи окупљене око њега прешло све границе доброг укуса и да показује да су то људи који, како каже, ништа у животу нису радили.

Нарочито је жалосно што, како каже Ђајић, своје политичке перформансе изводе испред угледне здравствене установе, као што је УКЦ, узнемиравајући љекаре и пацијенте.

- Као кад бих ја или неко наш отишао пред Градску управу и причао колико је он узео пара од бањалучких тајкуна, а знамо да је узео. Све оно за шта је друге оптуживао и нападао сад он ради - даје дозволе, омогућава свима да раде шта желе и зато је добио тужбе. Поништавају се његова рјешења. Рекао је да ће примати стручњаке у Градску управу, примио је 150, а ниједан није примио на конкурс - тврди Ђајић.

Из Универзитетског клиничког центра истичу да то није мјесто за извођење политичких представа , јер се тако узнемиравају и љекари и пацијенти.

- Публика у овом случају су здравствени радници, то су љекарти и медицински техничари, медицинско и немедицинско особље, које је данас у недјељу дошло да ради свој посао најбоље што зна и умије, а публика су такође и пацијенти који нису данас овдје зато што им се ту долази, него су дошли по помоћ и зато што их је невоља натјерала - истиче Славица Зељковић, начелница Ургентног центра Универзитетског центра Републике Српске.

Било каква употреба и злоупотреба Клиничког центра, особља и пацијената у политичке сврхе је непримјерена, наводе из ове здравствене установе у којој се дневно лијечи више од 1.000 пацијената.