latinica  ћирилица
07/08/2022 |  20:10 ⇒ 20:10 | Аутор: СРНА

Служен парастос за погинуле цивиле и српске војнике у Средњој Слатини

У Средњој Слатини код Шамца служен је парастос за 12 погинулих бораца Војске Републике Српске, три цивилне жртве протеклог рата и тројицу припадника ваздухопловне јединице погинулих почетком 1992. године када је њихов хеликоптер оборен у овом мјесту.
Шамац-парастос - Фото: СРНА
Шамац-парастосФото: СРНА

Начелник општинског Одјељења за привреду и инспекцијске послове Предраг Недић и потпредсједница Скупштине Јадранка Ђукић поклонили су се сјенима оних који су платили највећу цијену за Републику Српску.

- Данас смо се окупили овдје да одамо почаст и поштовање нашим погинулим борцима и да заједно са њиховим породицама и саборцима прислужимо свијеће. Овај дан обиљежавамо са тугом и болом, сјећање на њихове жртве чува их од заборава. Не можемо и не смијемо заборавити да су своје животе дали за слободу коју ми данас уживамо - рекла је Ђукићева за Срну.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да дјела погинулих за слободу никада не смију бити заборављена.

Парастос је служио јереј Драган Павловић, а породице погинулих, представници локалне власти и Борачке организације, мјесне борачке организације и мјесне заједнице положили су вијенце код споменика подигнутог 2002. године.