latinica  ћирилица
08/08/2022 |  10:00 | Аутор: РТРС

Приједор: Из саобраћаја искључена 34 возача

На подручју Полицијске управе Приједор у периоду од 6. до 8. августа у оквиру кампање "101 живот" реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола.
Полиција Републике Српске (Фото: mup.srpske) - Фото: Instagram
Полиција Републике Српске (Фото: mup.srpske)Фото: Instagram

- Током трајања акције контролисана су 553 учесника у саобраћају, а због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисано је 49 учесника, од којих 34 по акценту акције - саопштено је из ПУ Приједор.

Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена 34 возача, а лишењем слободе задржано је шест возача због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 g/kg.

Подсјећамо, у току  je превентивна кампања "101 живот" која се спроводи са циљем промоције саобраћајних правила и потребе поштовања истих, како би се утицало на смањење броја смртно страдалих у саобраћајним незгодама.

Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно на возаче моторних возила да поштују ограничења брзине кретања и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци.