latinica  ћирилица
08/08/2022 |  10:40 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

Хеликоптер Хеликоптерског сервиса Српске и хеликоптери из Србије гасе пожар на подручју Требиња (ФОТО/ВИДЕО)

Ситуација на пожариштима на подручју Бијеле горе код Требиња изузетно је тешка - дим и вјетар отежавају ватрогасцима гашење пожара. За сада није угрожено становништво и куће. Уз Хеликоптерски сервис Републике Српске у помоћ су стигла и два хеликоптера МУП-а Србије. Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин у Требињу.
Хеликоптери МУП-а Србије - Фото: РТРС
Хеликоптери МУП-а СрбијеФото: РТРС

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин дошао је у Требиње обишао је пожариште на подручју Бијеле горе, као и и хеликоптере МУП-а Србије који су ангажовани на гашењу пожара.

- МУП Србије увијек је ту за грађане Републике Српске и свака помоћ ће увијек стићи, јер Вучић води рачуна о Српској што и показује дјелима - каже Вулин и додаје да односи између Српске и Србије никад нису били бољи.

Инсталиран је и базен уз ријеку Сушицу како би се хеликоптерима обезбиједили што бољи услови за пуњење воде.

Ситуација на пожариштима је и даље веома озбиљна, пожарна линија дуга је више од 20 километара. Пожар за сада не пријети становништву и кућама.

На терену су све расположиве ватрогасне јединице и добровољна друштва из Требиња.

Хеликоптери МУП-а Србије стигли у Требиње (Фото: РТРС)

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске од синоћ гасе подивљали пожар на подручју планине Бијела гора, надомак Требиња. Интензитет и промјена правца вјетра додатно отежавају ситуацију. 

Ватрогасци добровољног ватрогасног друштво Ластва на терену су од почетка пожара. Командир Добровољног ватрогасног друштва Ластва Милош Вучуревић је рекао да се један крак пожара одваја за село Доњи Скочигрм и Доња Бара, гдје је ситуација критична.

Ватра је на око 300 метара од кућа, ватрогасци су на терену. Очекују да уз помоћ хеликоптера стабилизују ситуацију. Пожар је настао ударом грома на подручју Црне Горе и један је од најтежих у овој сезони, појаснили су дежурни ватрогасци.

Подсјећамо, према наређењу предсједника Србије Александра Вучића, два хеликоптера МУП-а Србије са посадама послата су у Републику Српску да би помогли припадницима Републичке управе цивилне заштите у гашењу пожара који се простире на потезу Скочи грм-Баре-Дјевојачке греде, код Требиња, саопштено је из МУП Србије.