latinica  ћирилица
08/08/2022 |  13:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Двоје повријеђених Пољака у Хрватској и даље критично

Двоје тешко повријеђених Пољака у саобраћајној несрећи у Хрватској и даље је у критичном стању, док је стање осталих збринутих у болницама углавном стабилно.
Несрећа пољског аутобуса у Хрватској (Фото: EPA-EFE/IVAN AGNEZOVIC) -
Несрећа пољског аутобуса у Хрватској (Фото: EPA-EFE/IVAN AGNEZOVIC)

Према писању Хине, двоје најтеже повријеђених је у Јединици интензивног лијечења у вараждинској болници и стање им је и даље критично, рекли су у Министарству здравља. У вараждинској болници налази се још петеро повријеђених Пољака, чије је стање стабилно и смјештени су на специјализованим одјељењима.

До сада је четверо пацијената из вараждинске болнице отпуштено и отишли су за Пољску. У вараждинској су болници оперисали четверо повријеђених путника. У Општој болници у Чаковцу оба су пацијента стабилно, а пацијент који је на интензивној нези највјероватније ће ускоро бити пребачен на трауматолошко одјељење.

У Клиничкој болници Дубрава свих шест пацијената је стабилно, а такође и шест пацијената у КБЦ-у Загреб, саопштено је из Министарства здравства.

У Клиници за трауматологију у Драшковићевој сви пацијенти су стабилно, а троје их је спремно за отпуст из болнице.

Пољска планира да ове седмице, највјероватније, већ у сриједу, вратити кући десетак повријеђених у саобраћајној несрећи која се догодила код Брезничког Хума у којој је живот изгубило 12 људи, најавио је заменик пољског министра здравства Валдемар Краска.