latinica  ћирилица
08/08/2022 |  14:04 ⇒ 14:05 | Аутор: СРНА

Ђајић: Несхватљиво да градоначелник митингује испред клиничког центра

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изнио лажне оптужбе на његов рачун за трошење јавних средстава, као и да је несхватљиво да митингује испред установе у којој се љекари боре за животе људи.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

Ђајић је истакао да није финансирао Крајишко вече, како то тврди Станивуковић, већ је желио да подржи манифестацију на којој су промовисане крајишка пјесма и српска традиција.

- Слушамо ми и америчку, енглеску, европску, етно, забавну и народну музику и не бјежимо од тога, али ово је наша традиција. У ову манифестацију нисам уложио ни марку - рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да је ту био као неко ко свима помаже, пацијентима, спортистима и спортским клубовима, добрим ђацима, али Станивуковићу и сарадницима смета све напредно у Српској.

- Смета им наш рад и знање. Они ништа не раде, а немају ни знања за било шта - оцијенио је Ђајић.

Ђајић је оцијенио да је Станивуковић јучерашњим перформансом пред УКЦ-ом рекао све о себи, истакавши да су тог дана имали више од 1.000 пацијената и да нико није могао да вјерује шта се дешава.

Он је додао да ни у једној држави или граду није забиљежено да је градоначелник узео аутобус и дошао пред клинички центар у свом граду да митингује.

- Доћи аутобусом на мјесто гдје се лијече дјеца, гдје се здравствени радници боре за животе људи је несхватљиво - рекао је Ђајић.

Према његовим ријечима, љекари, медицинске сестре и други медицински радници, као и пацијенти згрожени су каква је особа на челу града.

- Срамота ме је као професора и руководиоца овакве здравствене установе у којој ради око 2.000 факултетски образованих људи да нам је оваква особа градоначелник - закључио је Ђајић.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић тврди да је директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске и предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић за неколико мјесеци потрошио на разне манифестације, како је навео, "око милион КМ", те позвао надлежно тужилаштво да ове наводе истражи.