latinica  ћирилица
08/08/2022 |  14:22 ⇒ 14:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Звезда без Пешића и Иванића у Јерменији

Фудбалери Црвене звезде отпутовали су у Јерменију на реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Пјуника, а на списку играча нема лакше повријеђених Александра Пешића и Мирка Иванића.
Црвена Звезда - Фото: илустрација
Црвена ЗвездаФото: илустрација

Тренер Дејан Станковић рачуна на 21 фудбалера, а сем Пешића и Иванића, који су у Београду били у стартних 11, нема ни суспендованог Милана Родића, након што је у финишу првог меча зарадио два жута картона.

На списку путника су: Милан Борјан, Зоран Поповић, Никола Васиљевић, Никола Станковић, Александар Драговић, Страхиња Ераковић, Немања Милуновић, Стефан Лековић, Марко Гобељић, Кингс Кангва, Гелор Канга, Секу Саного, Славољуб Срнић, Ел Фарду Бен, Немања Мотика, Осман Букари, Ибрахим Мустафа, Александар Катаи, Стефан Митровић, Милан Павков и Охи Омоџујанфо.

Фудбалер Црвене звезде Марко Гобељић рекао је да изузетно фокусирани дочекују сусрет са Пјуником.

- Знамо чији дрес носимо. Подразумијева се да на свакој утакмици борбеност буде на високом нивоу. Желимо додатно да поправимо коефицијент, како наш, тако и Србије - истиче Гобељић.

Звезда послије убједљивих 5:0 у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона гостује у Јеревену сутра од 19 сати.

- Резултат јесте велики и на нашој страни, уз то, показали смо у Београду да смо боља екипа, али нико не помишља да реванш одигра "ради реда", већ сви желимо да пружимо звездашима још једну утакмицу којом ћемо да им приближимо пун потенцијал овог тима, који је огроман, никад већи. Нема опуштања, већ максимална борба за још један добар резултат - рекао је Гобељић за клупски сајт.

Звездин универзалац требало би у екипи да замијени суспендованог лијевог бека Милана Родића.

- У одличној смо форми, од старта сезоне смо ушли јако у све утакмице, практично да нисмо имали минут празног хода на терену, већ стално нападање, а то је оно што наша публика воли. Пресрећан сам што их је све више на трибинама, много нам то свима значи и нема љепшег осјећаја него играти пред пуном Мараканом. Акција у смислу дресова је била успјешна, направљена је атмосфера о којој се и даље прича. Желимо да их у наредним утакмицама буде још више - поручио је Гобељић.

Звезда је у првом мечу убједљиво славила 5:0, а реванш се игра сутра од 19 сати у Јеревану.