latinica  ћирилица
08/08/2022 |  20:01 ⇒ 21:13 | Аутор: РТРС

Додик: Подршка Ђајићу

Српски Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да доктор Владо Ђајић има његову подршку за све што је урадио и ради као један од најуспјешнијих директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
Милорад Додик, Владо Ђајић, Жељка Цвијановицћ - Фото: РТРС
Милорад Додик, Владо Ђајић, Жељка ЦвијановицћФото: РТРС

- Његова стручност и предан рад да се унаприједе здравствене услуге на УКЦ-у доказ су да се ради о хуманисти и патриоти који воли свој народ и нашу Републику - написао је Додик на Твитеру.

Додик је истакао да је Ђајић, заједно са свим медицинским радницима, урадио велики посао за вријеме пандемије вируса корона, када су дневно на УКЦ лијечене стотине грађана и када је највећи терет био управо на љекарима и медицинским радницима, који су неуморно радили.

Додик је нагласио да је Ђајић и као предсједник Градског одбора СНСД-а урадио доста на јачању странке у Бањалуци, што, како је навео, води СНСД једну велику изборну побједу.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић тврди да је директор УКЦ Републике Српске и предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић за неколико мјесеци потрошио на разне манифестације, како је навео, "око милион КМ", те позвао надлежно тужилаштво да ове наводе истражи.

Ђајић је рекао да је Станивуковић изнио лажне оптужбе на његов рачун за трошење јавних средстава, као и да је несхватљиво да митингује испред установе у којој се љекари боре за животе људи.